#12 Officiële tewaterlating

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 12:09

Hallo lezer,

 

'Hoeveel regent het nu? Het meeste valt naast je,' zegt Erik als we op het punt staan om onze zojuist onthulde en gedoopte zonneboot voor het eerst het water in te takelen. In de stromende regen staan onze sponsoren, de pers, familieleden en medewerkers van het Roelof van Echten College in spanning af te wachten of onze boot veilig in het water komt en weg zal varen.

 

De gasten werden enthousiast door ons ontvangen in de kantine van HRV de Compagnie. Achter de schermen werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de aftrap van de bijzondere middag: het onthullen en het dopen van de boot, maar ook het bedanken van onze sponsoren.

Na een welkomstdrankje, een interview met de pers en hier en daar een praatje met wat teamleden werd in de loods achter de kantine met de gasten teruggeblikt op het harde werk van de afgelopen maanden. Vol trots onthulden we het resultaat van ons harde werk, én de naam ervan: Knalgas. Even ter illustratie: de naam is op de ochtend van de tewaterlating uit een spontane brainstorm naar voren gekomen. Eigenlijk heeft de naam alles te maken met scheikunde: H2O&O, onze welbekende teamnaam, is te schrijven als H2O2. Een naam voor H2O2, de molecuulformule van waterstofperoxide, is knalgas! Na het bekendmaken van de naam hebben traditiegetrouw de twee meiden uit het team, Joyce en Nola, een champagnefles ontkurkt en de boot gedoopt.

 

Na dit plechtige moment was het tijd voor actie. Zoals Erik ons al vertelde, het weer zat niet bepaald mee. Het regende de hele middag, maar dat mocht de pret niet drukken. Behendig takelden we met behulp van een vrachtwagen van één van onze sponsoren, Bowin, de boot de Hoogeveensche Vaart in. De stille buitenboordmotor werd gestart en een paar seconden later voer kapitein Erik onder luid applaus weg van de kant.

 

Naderhand kregen de gasten in de kantine nog een hapje en een drankje en werd de geslaagde middag gezellig afgesloten. Nu we hebben laten zien dat de boot daadwerkelijk vaart, zitten de echte races eraan te komen. Aanstaande vrijdag vertrekken wij naar Akkrum voor de proloog van The Ultimate Solar Boat Challenge, waar we zullen laten zien wat we kunnen!

 

Tot snel!

 

H2O&O

 

P.S.: wil je nog meer foto's en video's zien van deze geweldige middag? Kijk dan op onze instagrampagina (@H2OenO)!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.